Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Hazai sikerekkel zárult a tornászok mesterfokú országos bajnoksága az Olimpiai Sportparkban. A megszerezhető hét aranyéremből ötöt a Győri Atlétikai Club tornászai gyűjtottek be, még úgy is, hogy a remek formában lévő Mészáros Krisztofer sérülés miatt mindössze két számban indult.

Győri tornászok uralták a mesterfokú bajnokságot is!

A GYAC-os aranyérmek sorát Molnár Botond kezdte, hiszen a nyitó napon megnyerte a férfiak egyéni összetett versenyét a mesterfokú bajnokságon. A nagy esélyesnek számító, címvédő Mészáros Krisztofer sérülése miatt mindössze lólengésben és korláton indult. A győriek azonban így is remekeltek, és a dobogó mindhárom fokára hazai tornász állhatott. Az első helyet és az ezzel járó Sánta Lajos-kupát a csapatban junior Európa-bajnoki ezüstérmes, még ifjúsági korú Molnár Botond szerezte meg, a második Tomcsányi Benedek, a harmadik pedig Kardos Botond lett.
    
"Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy ifistaként ilyen remek teljesítményt tudok nyújtani a felnőttek között. A múlt heti csb nem úgy sikerült, ahogy reméltem, de most pótoltam mindent, úgy érzem. Ezzel pedig jó szájízzel zárom a 2021-es esztendőt" - fogalmazott Molnár Botond.
    
A második napon a GYAC-os Tomcsányi Benedek két szeren is győzött. A hazai csarnokban szereplő Tomcsányi lólengésben és gyűrűn nyert, talajon pedig klubtársa, Kardos Botond szerezte meg az aranyérmet.
    
"A két aranyérem nagyon boldoggá tesz, de a talaj sikerülhetett volna jobban is, hiszen ott két alkalommal is rontottam. Ha ezek a hibák nincsenek, ott is előrébb végezhettem volna, de nem vagyok elégedetlen" - nyilatkozta Tomcsányi Benedek.

A zárónapon a férfiaknál mind a három szeren más tornász nyert: Ugrásban a KSI sportolója Závory Szilárd, korláton az összetett bajnok Molnár Botond, nyújtón pedig az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid, a BHSE versenyzője volt a legjobb. Az ob legeredményesebb férfi versenyzője a GYAC-os Molnár Botond lett.
    
"Ifistaként nagy eredménynek tartom, hogy az összetett után sikerült egy egyéni szert is megnyernem, a korlátot. Sokszor volt már alkalmam a felnőttekkel együtt versenyezni, de ez a mostani különösen feldobott, jó formában éreztem magam a verseny teljes ideje alatt" - mondta Molnár Botond. A mesterfokú bajnoksággal zárult az idei hazai felnőtt versenyszezon.

A GYAC tornászainak eredményei:

mesterfokú bajnokság, férfiak, egyéni összetett:
1. Molnár Botond (Győri AC) 79,300 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 78,500
3. Kardos Botond (Győri AC) 77,600
   
talaj:
1. Kardos Botond (Győri AC) 13,850 pont

lólengés:
1. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,800
2. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 13,000
    
gyűrű:
1. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,400
2. Molnár Botond (Győri AC) - 13,100

ugrás:
2. Molnár Botond (Győri AC) 13,750
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,575
    
korlát:
1. Molnár Botond (Győri AC) 13,400
2. Kardos Botond (Győri AC) 13,350

nyújtó:
2. Kardos Botond (Győri AC) 12,950

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.