Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

Közös reggelivel - a bajnokok reggelijével - kezdődött a Győri Atlétikai Club sportágválasztója szombaton az OSP-ben. Olimpiai és világbajnoki érmesek, Győr városvezetői hangolódtak rá így arra a toborzóra, amelyen bemutatkoztak a nagy múltú egyesület szakosztályai azoknak a fiataloknak, akik még nem döntötték el, mit is sportoljanak.

A választásban hírességek, igazi legendák segítették a gyerekeket, hiszen a különböző helyszíneken az érdeklődők akár velük futhattak, vagy küzdhettek játékos formában. Elfogadta az egyesület meghívását az olimpiai ezüstérmes birkózó Bárdosi Sándor, a többszörös Grand Slam-győztes teniszező Babos Tímea, a Tokiói olimpikon atléták közül Kozák Luca, Gyurátz Réka, és Halász Bence, de tiszteletét tette az eseményen a korábbi ökölvívó Erdei Zsolt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, a judós Ungvári Miklós, és Tóth Krisztián, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, és a karate világbajnok Tóth Kovácsné Tótfalusi Fanni is.

Az Olimpiai Sportparkban tíz sportág mutatkozott be, az érdeklődés pedig óriási volt, nem nagyon akadt üresjárat egyik helyszínen sem. A gyerekek útlevelet kaptak, amelyben minden sportág pecsétjét összegyűjthették ajándékokért. A világ legjobb sportolói közé tartozó vendékek nem csak távolról szemlélték a toborzót, ők is beálltak és megmutatták a sportáguk alapjait a gyerekeknek

A GYAC vezetőinek célja az volt, hogy a covid járvány után visszaesett taglétszámokat növeljék, hosszútávon pedig az a terv, hogy a fiatalok felnőtt versenyzőként is maradjanak a GYAC-ban és Győrnek szállítsák a sikereket. 

A sportágválasztóról a Győr+ Televízónak dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, és Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó beszélt.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.