Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Kilenc magyar tornász vesz részt az október 18. és 24. között a világbajnokságon Japánban. Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett, valamint két győri válogatott Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek, illetve Vecsernyés Dávid, Bátori Szabolcs és Dobrovitz Ádám utazik a vb-re.

Két GYAC-os tornász utazik a világbajnokságra

A férfiaknál eredetileg az FTC-Telekom junior Európa-bajnoka, Balázs Krisztián is szerepelt volna a válogatottban, térdsérülése miatt azonban nem utazhat. A csapatban Eb-bronzérmes két győri versenyző, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek szerepel hat szeren, a BHSE szerspecialistája, az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid nyújtón, míg a KSI két tornásza, a csapattal szintén Eb-3. helyezett Bátori Szabolcs és az elsőéves felnőtt, a junior csapattal Eb-ezüstérmes Dobrovitz Ádám között a helyszínen dönti el Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya a szerleosztást.
    
"Ha hat szeren nagyon jól versenyzek, akkor összetettben szeretnék a legjobb 24 közé kerülni, és az összetett fináléban is jól szerepelni" - mondta a hétvégi ob-n triplázó Tomcsányi Benedek a világbajnoki elvárásairól. A világbajnokságon a férfiaknál és a nőknél is egy szeren legfeljebb három tornász mutatkozhat be.
    
Kovács István kiemelte: amennyiben Mészáros olyan teljesítményt nyújt, mint a hétvégi ob első napján - vagyis 83 pont felett tud tornázni -, akkor esélye lehet az egyéni összetett döntőre, ahova a legjobb 24 - országonként maximum két versenyző - juthat be. A szerdöntős várakozását illetően úgy fogalmazott: "Vecsernyés Dávidnak lehet esélye, nem lesz könnyű dolga, de ha a tudásának megfelelőt nyújtja, akkor ott lehet a finálé közelében. A többiek számára ez tapasztalatszerzésként szolgál a jövő évre, amikor már olimpiai kvalifikációs versenyek lesznek". A magyar csapat jövő kedden indul a vb helyszínére.

 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.