Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Győri tornászok uralták az országos bajnokságot: Mészáros és Tomcsányi is három aranyat nyert!

Pénteken délelőtt három korosztályban – felnőtt, ifjúsági és kadet – rendezték a férfi tornászok országos bajnokságát, ahol egyéni összetettben hirdettek eredményt, illetve az a nap egyben kvalifikáció is volt a szombat-vasárnapi szerenkénti döntőkre, ahol a hat legjobb versenyző szerepelt

A felnőtteknél a múlt heti szombathelyi Grand Prix éremhalmozója, a győri Mészáros Krisztofer teljesített a legjobban, aki az ugrás kivételével mind az öt szeren remek gyakorlatot mutatott be, és mindenhol első helyen jutott a fináléba. A felnőtteknél a nap legmagasabb pontszáma is a Győri AC tornászának nevéhez fűződik, talajon 14.350 ponttal. Mészáros csak ugrásban hibázott, de 5. helyen ott is finalista. Összetett pontszáma 83.050 lett, ezzel egyéni összetettben megnyerte a Duna Aszfalt országos bajnokságot klubtársa, Tomcsányi Benedek (77.250) és a KSI SE sportolója, Bátori Szabolcs (76.100) előtt. Mészáros ezzel megvédte 2020-as országos bajnoki címét.

"Nagyon örülök a címvédésnek, szerettem volna megnyerni az összetett versenyt. Az ugrást leszámítva jó gyakorlatokat tudtam bemutatni, ugráson mindenképpen javítani szeretnék majd a szerenkénti döntőben. Erre lesz is lehetőségem, hiszen minden szeren sikerült kvalifikálni a legjobbak közé, szóval ez egy remek felkészülés a világbajnokságra" - nyilatkozta a GYAC tornásza. Az ifjúságiaknál a szintén győri Molnár Botond nyakába került egyéni összetettben az aranyérem (75.650).

A GYAC-os fiúk a szerenkénti döntőkben is remekeltek! Mészáros nyert talajon, és lólengésben, Tomcsányi Benedek pedig gyűrűn, ugrásban, és korláton. Ezek mellett Mészáros Krisztofer ezüstérmes lett gyűrűn, és nyújtón, valamit nyert egy-egy bronzot ugrásban és korláton. Tomcsányi elhozta a talaj és a nyújtó bronzésmét is. A győriek közül Kardos Botond a második helyet szerezte meg talajon. 

Az ifjúságiak szerenkénti fináléiban Molnár Botond nyert lólengésben, ugrásban, és korláton, és második lett talajon, nyújtón és gyűrűn. A kadet korosztályban Cserpes Ruben nyerte a lólengést, Nyikos Bernát pedig harmadik helyen végzett ugyanebben a számban.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.