Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Tavaly nagy sikert aratott és messzire vitte a győri egyetemi evezőssport hírét az a mini regatta, amelyen a Széchenyi Egytetem egységei az oxfordi evezősökkel mérték össze tudásukat. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal indították el, az is lett belőle.

Újra Győr-Oxford evezősverseny

Egy évvel ezelőtt óriási sikere volt az első Győr-Oxford mini regattának, amelyet csaknem ezer néző követett figylemmel a helyszínen a Kossu-híd lábánál lévő evezős csónakháztól, valamint a hídról. A Mosoni-Dunán akkor a Széchenyi István egyetem két nyolcasa a lányok és a fiúk is összemérték tudásukat a britekkel, és mindkét futamban győri siker született. Az ellenfelüknél jóval fiatalabb hazai egység, és a többségében GYAC-os evezősök alkotta fiú hajó is nagy fölénnyel nyert.

Ez sem szegte azonban kedvét az Oxford Baillol Collage evezőseinek, hiszen az évekre visszanyúló jó kapocsolatpokat továbbra is ápolják, sőt visszatértek a városba. A héten ismét Győrben edzőtábotroznak, a felkészülés zárásaként pedig április 15-én hétfőn megint összecsapnak a vízen a győriekkel.

Változás a tavalyi evezős ünnephez képest, hogy több egység száll majd vízre, mások is kedvet kaptak a regattához. A Budapesti Műszaki Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is férfi nyolcassal érkezik a versenyre, sőt három cseh egyetem egysége is bejelentkezett a viadalra. Ők női négyessel indulnak. Az oxfordiak ezúttal sem a legkiemelkedőbb, - a Cambridge-iek elleni évszázados hagyományokkal bíró regattán induló - csapatiukkal jönnek, de így is erős csapat képvieseli az intézményt. A regatta április 15 én hétfőn 17 órakor kezdődik


Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.