Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Nagy Rita vezetésével egy hónapja indultak el a GYAC Futóklub edzései. Már az első alkalommal összejött egy tízfős társaság, amelynek tagjai azóta is kitartóak, és haladnak a céljaik felé.

Gyertek futni, mert futni jó!

„Ezek a célok természetesen személyenként változóak, vannak, akik kezdőként vágtak bele a futásba, és van közöttünk olyan is, aki már az első félmaratonjára készül. Én túl vagyok már néhány nagy versenyen, most éppen a New York maratonra készülök. Van látássérült futónk, aki a vakvezető kutyájával látogatja az edzéseket, illetve velünk tart egy szervátültetésen átesett, és egy izomsorvadásból felépülőben lévő társunk is. Felkészültségi szinthez alakítva, mindenkinek tudunk segíteni. Az sem mellékes, hogy nagyon jó közösség lettünk, ahova várjuk az új tagokat szeretettel, nekik üzenem: gyertek futni, mert futni jó! Az Olimpiai Sportparkban tartjuk a pályaedzéseket, játékos bemelegítéssel, de sokszor megyünk a töltésekre, a Püspökerdőbe is” – mondta Nagy Rita, aki minden hétfőn, kedden és csütörtökön 17 és 18 óra között várja azokat, akik csatlakoznának a GYAC Futóklubhoz.

„Nagyon sokan sportolnak a GYAC különböző szakosztályainál, így a gyerekek edzései alatt a szülőknek is van lehetőségük, hogy mozgással töltsék az időt. Természetesen nem csak őket várja a Futóklub, ide bárki jöhet, kezdőktől a gyakorlottabb futókig. A klub atlétikaedzői is sokszor ott vannak Ritáék találkozóin, és a futók rendelkezésére állnak, mindenben tudnak segíteni, ami a futással kapcsolatos” – mondta Petrahn Barbara, a GYAC klubmenedzsere.

A Futóklub csütörtökön megtartotta első Polar futóedzését is, hatvan résztvevővel. Ez a program csütörtökönként ismétlődik majd, 18 és 19.30 között.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.