Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Április 10-e és 14-e között Lengyelországban, Szczecinben gyűlenk össze a kontinens legjobb tornászai, ekkor rendezik a sportág Európa-bajnokságát, természetesen magyar résztvevőkkel a férfi és a női mezőnyben is. A fiúk csapatában a győri tornát ketten képviselik.

Győri tornászok az Európa-bajnokságon

Egyikük már rutinos a felnőtt mezőnyben, hiszen sorra nyeri a magyar bajnoki címeket, és világversenyen is szerepelt, másikuk az EYOF és a többi korosztályos viadal után Lengyelországban debütálhat válogatottként a felnőttek között.
„Kardos Botond már a kolozsvári Eb-n is szerepelt, jól is sikerült neki az a verseny, hiszen összetett döntőbe került. Krisztoferrel nem a felőtt Eb-re készültünk, hanem egy berlini korosztáylos viadalra. Közben a ferencváros tornászának, Boncsér Krisztiánnak a sérülése nem jött rendbe, így a szakvezetés úgy döntött Krisztofert bedobják a mélyvízbe” - mondta a GYAC férfi torna szakágának vezetőedzője, Szűcs Róbert.
„Meglepetésként ért, hogy bekerültem a válogatottba, és szeretnék élni a lehetőséggel, sokat tanulhatok. Ebben a mezőnyben a gyakorlatok értékelése más mint a korosztályos versenyeken. Eddig nyolc elem kellett egy gyakorlatba, most tíz, kemény feladat lesz” - mondta a GYAC tornásza, Mészáros Krisztofer. A szakemberek Kardos Botondtól azt várják, hogy a legutóbbi Eb-hez hasonlóan összetett döntőbe kerüljön, és előrébb lépjen a 18. helyről, illetve esélyesnek tartják arra, hogy a talaj fináléjába is bejusson. Mészáros Krisztofertől edzője azt várja, hogy tapasztalaot szerezzen, és hogy határozott versenyzéssel hajtsa végre a gyakorlatait. A női válogatottat még nem jelölte ki a szövetségi kapitány. A hétvégi hagyományos emzetközi Matolay Emlékverseny után lesz végleges az Európa-bajnokságra utazó négy fős keret. Szűcs Róbert reméli, hogy a GYAC-ból Fehér Nóra is ott lehet majd az Eb-n.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.